Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje in analize obiska tega spletnega mesta.
Dovoli Zavrni
Down_arrow Povpraševanje
Dejavnost
Podjetje Stonex d.o.o. ,  deluje na trgu v povezavi z podjetjem Mineral, katerega je prevzelo v letu 2011.  Podjetje  je med vodilnimi podjetji v Sloveniji za pridobivanje in obdelavo naravnega kamna. Z uvajanjem novih tehnologij na področju pridobivanja in obdelave granitov ter marmorjev podjetje zagotavlja strankam kakovostne izdelke in zadovoljstvo.
 
Tehnologija pridobivanja blokov v kamnolomih temelji na rezanju z diamantno žico v etažah višine 6 m. Postopek nam omogoča, da izkoristimo največji potencial kamnolomov ter zmanjšamo vplive na okolico. Poleg blokov se v kamnolomih pridobiva še tombolone in lomljenec.
 
Organizacija in tehnološka opremljenost proizvodnje nam omogoča, da imamo pri predelavi pridobljenih blokov in tombolonov minimalne izgube. Razrez blokov in tombolonov v plošče ali pasove poljubnih debelin se vrši na:
 
gatrih (2 gatra za granit)
žičnih žagah (za granit in marmor)
krožne žage (za granit in marmor)
Nadaljni postopek obdelave naravnega kamna je nato odvisen od zahtev kupca (dimenzije in površinske obdelave). Za dimenzioniranje pasov in plošč se uporablja:
 
krožne žage
CNC krožne žage
žične žage
sekalke
ročno orodje
Obrezane izdelke lahko v podjetju različno površinsko obdelamo (surovo, brušeno, polirano, krtačeno, peskano, žgano, štokano, itd.). Pri tem uporabljamo naslednjo tehnologijo:
 
polirna linija za granitne plošče
polirna linija za granitne pasove
polirna linija za marmorne pasove
linija za žganje plošč
naprava za peskanje plošč, pasov in izdelkov
Poleg ustrezne tehnologije za pridobivanje in obdelavo naravnega kamna so kakovostni izdelki tudi rezultat dolgoletne tradicije in znanja. Naši kamnoseški mojstri se lahko pohvalijo s številnimi unikatnimi izdelki, ki so rezultat ročne obdelave.
 
Podjetje nudi strankam pomoč pri načrtovanju in izvedbi projektov z naravnim kamnom. Pri tem poleg strokovnega svetovanja in priprave ustrezne dokumentacije strankam nudimo tudi 2D in 3D risanje načrtov ter modeliranje končnih izdelkov.
Poleg tega v podjetju posvečamo veliko pozornosti varovanju narave. V ta namen smo v vseh obratih uredili čistilne naprave tehnološke vode.